20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Министърът на културата пръв премина по „Духовния път” в Несебър

Министърът на културата – д-р Петър Стоянович, придружен от кмета на Несебър Николай Димитров, пръв премина по туристическия
маршрут „Духовен път“, който започва от църква „Св. Йоан Кръстител” до църкви „Св. Параскева” и „Св. Архангели Михаил и Гавраил“.

Петър Стоянович, НесебърПроектът ще отвори църквите за посещение и ще ги превърне в артистични ателиета, галерии и камерни зали, подходящи за лимитирани изпълнения, които ще вдъхнат нов живот на старите несебърски църкви.

IMG_5639 copy

С  посещението в Несебър министърът на културата се запозна отблизо с  политиката на общинската администрация,  през последните 7 години от, съвместно с жителите на Стария Несебър, за опасване на историческото наследства на града на ЮНЕСКО.

IMG_6399 .

„Идеята на всичко това е едно добро и ползотворно сътрудничество между общинската администрация, жителите на града и държавата в лицето на Министерството на културата и останалите институции, да се борят с общи усилия, Несебър да бъде перла в короната на България или нейната културна съкровищница“, уточни кметът Николай Димитров.

При посещение се обсъдиха и вариантите и мерките, както и различните процедури по влизане в действие на Плана за управление на „Старинен град Несебър”.

IMG_6495Министърът на културата обеща пълно съдействие, като подчерта, че  жителите на града също ще трябва да се включат активно и със съвместни усилия да затвърдят името на Несебър, като една дестинация подходяща за четири-сезонен туризъм и място с хилядолетна история, което е съществувало преди и ще продължи да съществува и занапред.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук