21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Министър Василева и кметът Николов наградиха победителите в еко конкурс

Зам.-кметът Атанаска Николова със специална награда от Комисията за опазване на Черно море от замърсяване

 

 

Министърът на околната среда и водите  Ивелина Василева, кметът Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков наградиха победителите в Националния конкурс „Морето не е за една ваканция“ в Експозиционен център „Флора“ .

Събитието беше  посветено на Международния ден на Черно море- 31 октомври, а организатори са Общински детски комплекс, Регионален исторически музей, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Община Бургас.

 

По традиция Общински детски комплекс- Бургас всяка година е домакин на Националния конкурс „Морето не е за една ваканция“.

Тази година 38 деца на различни възрасти стигнаха до финала  на конкурса за фотография и рисунка.

 

„Черно море  безспорно е  много ценно за нас. Усилията за опазването му трябва да бъдат обединени, свързани с добро планиране и с изграждане на екологична инфраструктура“, заяви приветственото си слово министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

 

Екоминистърът  похвали специално и Община Бургас за усилията и грижата за опазването на Черно море. По време на събитието министър Василева връчи и   престижното отличие на Комисията за опазване на Черно море от замърсяване на зам.-кметът по европейски политики и околна среда в Община Бургас Атанаска Николова.

 

„Това е голямо признание за нас, за всички проекти, които реализираме за бъдещето на туризма , рибарството и всички морски дейности“, заяви зам.-кметът Николова след като отправи благодарности за наградата.

 

 

Министър на околна среда и водите Ивелина  Василева припомни, че България е член на Международната конвенция за опазване на Черно море, в която участват всички 6 държави с излаз на водния басейн.

„От влизането на България в ЕС, Черно море стана европейско море и то важно, не само в икономически и геостратегически план. То е важно и за реализирането на европейски политики, и България и Румъния работят усилено за въвеждането на изискваните от европейското законодателство норми, които да бъдат възприети от другите държави от Конвенцията“, допълни министърът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук