19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Министър Миков откри система за защита на мобилните комуникации

 Министърът на вътрешните работи – Михаил Миков официално представи завършен етап от мрежата за защитени мобилни комуникации (ТЕТРА-мрежа) на МВР. ТЕТРА-мрежата предлага новаторски услуги за цифрова комуникация и широкообхватна ведомствена система за оповестяване, която осигурява висока степен на сигурност, широко покритие и изключителна надеждност. Системата ТЕТРА предлага функции за предаване на информация, които са далеч над възможностите на обществена радиомрежа за комуникации и гарантира възможностите на българските сили за сигурност да решават и действат въз основа на безпогрешна оценка на всяка извънредна ситуация. Осигуряването на надеждна комуникация за българските сили за сигурност дори и при събития с потенциални вреди за обществените телекомуникационни и информационни системи е съществена предпоставка за техните успешни действия при кризисни ситуации.

Изграждането на мрежата започва през 2002 г. и е резултат от дългогодишно сътрудничество между българските власти и бизнес направлението „Отбрана и сигурност“ (EADS Defence & Security) на Европейската авиационна, отбранителна и космическа компания – EADS. На територията на Областната дирекция на МВР в Бургас е разположен един от досега изградените в страната общо 56 елемента на инфраструктурата на мрежата. В края на декември 2008 г. българското министерство на финансите възложи с договор на EADS Defence & Security доставката на пореден етап от системата – изградена до ключ ТЕТРА-мрежа за целите на българската гранична полиция. Планирано е разширението на мрежата, покриващо 52% от българската територия, да бъде пуснато в експлоатация до края на 2009 г.

EADS Defence & Security, чрез своето бизнес подразделение „Решения за сигурност и комуникации“ (Security & Communication Solutions) е глобален лидер в доставката на надеждни комуникационни решения и системи за командване и контрол. EADS Defence & Security е световноизвестен доставчик на системни решения за въоръжените сили и гражданската сигурност. Неговото портфолио се простира от сензори и защитени мрежи през ракети, самолети и безпилотни летателни апарати до предоставяне на системни решения, услуги и поддръжка в областта на глобалната сигурност. През 2008 г. EADS Defence & Security, което има 23 хиляди сътрудници, постигна приходи от продажби от 5,7 млрд. евро. tetra.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук