11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Министър Найденов се учуди днес, че скандалният имот в Несебър не е до морето и няма гори. Търсят се спешно дюни!

Мирослав Найденов дойде на терен, за да види как скандалните 29 декара са били изкарани от Горския фонд и са станали урбанизирана територия. Той не скри изненадата си, че всъщност ще се строи не на първа линия на морето, а теренът е поне на 500-600 метра. Найденов препрати целия казус към Тройната коалиция защото инициативата е дошла през 2007 г., когато Националното управление по горите изключва терена от Горския фонд със съответното становище на еко инспекцията в Бургас, че това не е екологичен обект.

 

 

Найденов заяви, че сделката може да бъде развалена единствено в съда, тъй като сроковете за обжалване на  административните преписки отдавна са минали.

 

Днес стана ясно, че включването на 29-те декара в Подробния устройствен план на Несебър е станало с подписа на предишния кмет Магдалена Мандулева. Сегашният кмет Николай Димитров заяви, че квартал „Черно море”, където ще се строи комплекса, не е на брега на морето.

 

Управителят на фирмата инвеститор СЛЕ груп Станимир Стоянов каза, че за сега доброволно са спрели строителните дейности докато излезе становището на назначената междуведомствена комисия, но ако сделката се стопира ще си търсят правата в съда.

 

Първият купувач на терена Димитър Петров, който е  тъст на  Борислав Михайлов, днес отхвърли излязлата информация, че е закупил терена за 580 000 лв. Таксата за придобиване и изключване от Горския фонд е била в размер на 1 140 000 лева, а 1 800 000 лв. са дадени за инвестиционния проект, както и 120 000 лв. за ПУП.

 

 

Министър Найденов призна, че случая в Несебър е показателен за схемата по която е било застроено Българското Черноморие. Преписките до 2009 г. за изваждане на земи от Горския фонд са общо 3500.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук