13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Министър Нейков инспектира Национална спортна база в Созопол

 Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и Областният управител Константин Гребенаров се запознаха на място със състоянието на Национална спортна база Спартак ЕАД – гр.Созопол и обсъдиха възможностите за инвестиране в обновяването и реконструирането й. Спортният комплекс разполага с покрит гребен басейн за академично гребане с подвижна подова настилка, закрита многофункционална спортназала, футболно игрище, лекоатлетическа писта, четири тенис корта, площадки за волейбол и баскетбол, конферентна зала, рехабилитационен център и хотелска част. grebenarov-neikov.jpgСпортната база може да се използва при подготовката на национални и клубни отбори, както и за провеждане на международни спортни събития. Част от спортните съоръжения за последно са реновирани  през 2002 година и за близо десет години състоянието им се е влошило значително.

Сред възможностите за  модернизиране на базата, които обсъдиха Гребенаров и Министър Нейков са инвестиции от страна на различните спортни федерации в България, кандидатстване по европейски програми и публично-частно партньорство.

„Политиката на Правителството е насочена към развиване и популяризиране на българския спорт, поради тази причина съм убеден, че ще намерим начин Национална спортна база Спартак да се превърне в модерно спортно съоръжение, отговарящо на всички изисквания и стандарти. Реновирането на спортния комплекс ще бъде от полза не само за спортистите и любителите на спорта, но и за жителите и гостите на гр.Созопол“, заяви Константин Гребенаров

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук