12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Министър Павлова: Пътят Царево – Ахтопол ще бъде готов до края на годината

Министърът на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, заедно с кмета на Община Царево Георги Лапчев, председателя на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров и Областния управител на Бургас Константин Гребенаров, инспектираха ремонтните работи по отсечката Ахтопол – Синеморец.

На място стана ясно, че графика за строителството е спазен и до понеделник там ще бъде положен и последният слой асфалт, а в най-кратки срокове ще бъдат поставени и предвидените мантинели.  Моста на р.Велека е основно реновиран, а в началото на месец октомври вече ще има и хоризонтална и вертикална маркировка по цялата отсечка.

Министър Павлова съобщи, че веднага след това ще стартира и цялостната рехабилитация на пътя Царево – Ахтопол, която също ще бъде изпълнена по технологията студено рециклиране. Средствата за ремонта са вече осигурени и се очаква той да завърши до края на настоящата година. Асфалтовата настилка по пъта Синеморец – Резово също ще бъде изцяло възстановена.

Георги Лапчев изрази своето задоволство от успешното сътрудничество между Община Царево, Областна Управа Бургас и Правителството на България. Той изрази увереност, че тепърва съвместната работа между институциите ще дава конкретни резултати.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук