11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Министър Цветан Цветанов откри „повдигната” пешеходна пътека в Бургас

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пристигна в Бургас, за да открие новата „повдигната”пешеходна пътека. Макар откриването да беше обявено за 11. 00 часа се забави заради катастрофа. Инцидентът станал на пътната отсечка Бяла- Обзор забави кортежа на министър Цветан Цветанов. В Бургас министърът съобщи, че той и неговият екип са оказали помощ на пострадалите, преместили ли са катастрофиралият автомобил от пътя , за да не се затруднява движението.

Катастрофата на пътя Бяла – Обзор е станала най-вероятно заради лошите пътни условия, вследствие на падналия дъжд, съобщи министър Цветан Цветанов. Автомобилът  е бил под наем и в него са се придвижвали две руски гражданки. Колата е излязла от пътното платно, но за щастие мантинела ги е предпазила, за да не падне в дерето. Руските гражданки са пътували за летището за да отпътуват  към Москва.Министър Цветанов каза, че са направили това, което всеки би трябвало да направи при пътен инцидент.

Въпреки забавянето и дъжда десетки граждани, народни представители,  кметът Димитър Николов, директорът на ОД на МВР Милен  Димитров, представителите на Фондация „Безопасни улици от Валя”, на Асоциацията на пострадалите при пътни инциденти и родители от цялата страна, изгубили, деца и близки при катастрофи изчакаха министъра за откриването на новата  пътеката. Мястото  е избрано от Фондация „Безопасни улици от Валя и свързва зона „А” на   комплекс Меден Рудник с близкия парк. След пристигането на министър Цветанов инициаторите на изграждането на пътеката му благодариха за отзивчивостта  и за това, че въпреки че заема висок държавен пост остава близко до проблемите на хората и най-вече успява да помогне. Министър Цветанов съобщи, че тази и още няколко пешеходни пътеки  са направени със средства от фонда за безопасност на движението.Общата отпусната сума е 100 000 лева за девет пешеходни пътеки в страната. „50% от сумите, които се събират от глобите на нарушителите и участва в инвестирането за превенцията на недопускането на подобни пътнотранспортни произшествията. Идеята се роди по време на благотворителния концерт в Бургас, за да може държавна консултативна комисия по безопасност на движението да отпусне тези 100 000 лева. С фондацията „Безопасни улици от Валя” са изградени девет пешеходни пътеки, които са по предложение на Фондацията и на тези майки, които са най-активни  в тази инициатива, която реализираме заедно. Изградени са в Бургас, Варна, Русе, Плевен,  Асеновград, Костинброд, Раднево и Петрич. За Сименоврад има решение,  но в момента се извършва пътен ремонт няма смисъл сега да се прави сега”, съобщи министър Цветанов. Във връзка с първия учебен ден той призова водачите да бъдат още по внимателни и отговорни на пътя и да пазят децата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук