16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Миньори блокираха пътя Бургас – Слънчев бряг, почти

Миньорите от мина „Черно море“ блокираха за около пет минути пътя Бургас – Слънчев бряг при детелината преди кв. „Сарафово“. Бившите работници бяха насочени от полицията само в едната лента, за да не се стига до задръствания. Демонстрацията на освободените миньори започна рано тази сутрин пред рудника. Те настояват да получат останалите си пари от собственика на фалиралата мина, както и обезщетения. 

Припомняме, че преди по-малко от месец, миньорите алармираха и за това, че могат да загубят жилищата си. Приходната агенция възнамерява да продаде ведомствените жилища, които те обитават, за да покрият задълженията на дружеството. Работниците многократно са искали от фирмата да им продаде ведомствените жилища, но им е било отказвано.

Миньорите са изпратили писмо до омбудсмана на Бургас и до този на Републиката. В него обясняват, че в едно от семействата живее човек с 90% инвалидност, а в друго – със 100%. Болната жена, която не може а работи изобщо, дори обитава бивша пералня. Друго семейство се е настанило и ремонтирало бивши канцеларии.

Миньорите предлагат сградите, които обитават, но за които никъде не се споменава, че са жилища, да бъдат прехвърлени на общината или държавата, които да се погрижат за хората без дом. Те молят омбудсманът да се намеси и да прекрати търга, както и да се намери по-справедлив начин да се реши проблема.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук