12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Миньори затвориха пътя за Слънчев бряг, искат си парите /видео/

Миньорите от ликвидираната мина „Черно море” затвориха днес сутринта пътят от Бургас за Слънчев бряг , малко преди Летище Бургас. Протестиращите настояват да получат обезщетенията си и неизплатените заплатите от последните месеци. До безредици не се стигна заради засиленото полицейско присъствие, но трафикът  беше затруднен, а движението пренасочено по обходни маршрути.

Мина Черно море беше ликвидирана преди четири месеца, а 280 работници останаха на улицата. Днес  те се чувстват изоставени и излъгани, защото не са получили обезщетенията си, а част от тях и заплатите.

Миньорите протестират и затова, че 15 семейства от тях остават на улицата, тъй като ведомствените им жилища са обявени на търг след ликвидацията на мината.

Част от работещите в мината имат деца, които трябва да изпратят на училище  и първият учебен ден ще посрещнат с помощ от родители и приятели.

Миньорите се заканват, че ако държавата не се намеси в този частен спор между тях и работодателя им протестите ще продължат. Ликвидираното предприятие се свърза с името на бизнесмена Христо Ковачки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук