11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Мислят за легализация на мариахуаната

Държавата проучва възможността да се разреши употребата на марихуана за медицински цели. Tоксикохимичната лаборатория на ВМА e мястото, където се изследват наркотиците, тяхното количество и състав. Според решение на Националния център по наркотични вещества трябва да се направи анализ на изследванията за употреба на марихуана за медицински цели, 

Марихуана

Целта е държавата да вземе решение – ще се разреши ли медицинската употреба, или не. Според Центъра по наркомании употребата на марихуана в медицината не е препоръчителна. Представители на здравното министерство определят проблема като сложен.

Различни организации прилагат списък с болести, за които лекият наркотик помагал. Спорът за и против медицинската марихуана се води в целия свят. Някои държави употребата й е разрешена, след дългогодишни спорове неотдавна Конгресът отмени забраните за продажбата й във федералното законодателство в САЩ, допълва бТВ. 

Други страни, сред които и България, преследва хората, които употребяват марихуана. Досега са осъдени трима пациенти за употребата й. Ако държавата разреши употребата на марихуана за медицински цели, то тя трябва да подлежи на строг контрол и всяко вещество, което ще се използва от пациент, трябва да бъде изследвано в лаборатория.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук