14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Мистериозна смърт на момиче в Габрово

Мистериозната смърт на 20-годишната Веселина Тодорова от Габрово предизвика смут в града. В събота девойка е открита по бельо пред блока, в който живеела на ул. „Свищовска“. Била в безпомощно състояние, по-късно починала в болницата. Смята се, че е паднала от балкона си на 7-я етаж. Разследващите продължават да разпитват приятели и познати на момичето, за да стигнат до причината за нелепата й смърт. Според близки на Веселина тя е била убита от свои недоброжелатели.

Малко преди да умре Веси пратила смс до шефа си с текст „Запомни имената Велизар и Лора“. Оказва се, че това са младежи от града, които учат Право в София. В каква връзка е споменала имената им и дали се е страхувала за живота си, все още не става ясно.

В друго съобщение Веселина моли шефа й да се обади на родителите й.

Велизар Василев учи право в Нов Български университет. Приятелката му Лора му е колежка по специалност в същия ВУЗ. Двамата са заедно от декември 2013 г. и не крият любовта си, ако се съди по снимките в социалната мрежа Фейсбук. Велизар е родом от Габрово.

Пред Нова телевизия Велизар Василев даде интервю, в което обяви, че преди да почине Веселина се напила, дрогирала се и разказвала, че била изнасилена. Това станало вечерта преди да бъде намерена мъртва. Приятели на Веселина са в шок от думите му и твърдят, че Веси никога не е взимала наркотици.

„Смятаме, че Велизар я е убил. Той е наркодилър с няколко условни присъди”, разказват близки на Веселина, цитирани от „24 часа“.

Те се опасяват, че Василев ще се измъкне, защото родителите му са известни юристи в Габрово.

Според разследващи двамата са имали връзка, но роднините отричат. Това, че го е посочила в съобщението си, е ясен знак, че той я е бутнал, смятат близките. Категорични са, че между Василев и Веселина е имало скандал. Така си обясняват разхвърляния апартамент.

Веселина е имала приятел, който също е убеден, че някой стои зад смъртта на момичето. В социалната мрежа Мартин е публикувал снимка, на която е заедно с Веси, а върху нея е изписал „Ще го намеря…“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук