13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

„Мистерия на българските гласове“ ще чуем в Бургас на 2 март

Грандиозен концерт-спектакъл с участието на Силвия Кацарова, ансамбъл „Чинари“ и солисти от „Мистерия на българските гласове“ ще бъде специалния подарък на Община Бургас за всички нейни граждани по случай Националния празник на Република България – 3 март. Началото му е на 2 март /сряда/ от 18.30 часа в залата на Държавна опера – Бургас, а входът е свободен.

В спектакъла ще вземат участие още „Тенорите“, фолклорна формация „Етнотикс“, Наталия Братанова, Цветан Иванов и представителният духов оркестър на Община Бургас. Сценарист и режисьор е Боян Даскалов, а водещ – Драгомир Драганов.

https://www.youtube.com/watch?v=xo54k2GBPT0

Програмата на Община Бургас за отбелязване на 138 – та годишнина от Освобождението на България включва още два концерта. На 2 март от 18.00 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“ ще се проведе камерен концерт на с участието на Шмилена Султанова – сопран, Георги Султанов – тенор и Станка Апостолова – пиано.

По същото време в Дома на писателя на улица „Вола“ 1 бургаски творци от сдружение „Бургаска писателска общност“ ще почетат националния празник с тематичната вечер „Свещена свобода“.

Тържествен фолклорен концерт ще зарадва жителите на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Неговото начало е в 11.00 часа на 3 март в спортна зала „Никола Станчев“. Участие в него ще вземат детска фолклорна формация „Чинките“, детски танцов състав „Младост“, народните певици Веселка Пачкалова и Ваня Дженезова, оркестър „Зеленика“ и професионална танцова формация „Месембрия“.

Община Бургас кани всички свои жители да се включат в събитията, организирани по случай националния празник на страната – 3 март.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук