17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Митко Събев иска нов шанс за „Черноморец Арина“

За да се даде нов шанс за старта на супер проекта „Черноморец Арина“ трябва да се създаде ново дъщерно дружество на ПСФК „Черноморец Бургас“, в което да влезе като апортна вноска целия спортен комплекс „Черноморец“. Това обяви президентът на клуба Митко Събев по време на представянето на мега проекта пред общинския съвет.Община Бургас е съакционер  с 50% в дружеството, като участва със 140 декара от земята на стадиона. Според Митко Събев само гласуването на нова дъщерно дружество ще даде шанс да се търсят инвеститори, като се защитят и интересите на общината.

Събев беше поканен от местния парламент да запознае общинските съветници  с проекта „Черноморец Арина“ и да даде отговор на появилите се опасения, за евентуално стопяване на акциите на общината в съвместното дружество и изгубване на земята.Футболният бос дори предложи ако общината се страхува от евентуална загуба на терена, с който участва в дружеството, да продаде своя дял.

Кметът Димитър Николов потвърди, че още в началото на своя мандат е поискал гаранции, че общинската част от 50% няма да бъде занулена.

Общинският съветник Ваклин Стойновски поиска да знае, какви ще бъдат ползите на община Бургас, като съакционер, ако проекта „Черноморец Арина“ бъде реализиран.

Мега проектът „Черноморец Арина“ предвижда модерен стадион с 30 000 места, 6500 парко места, модерни зали за волейбол, баскетбол, борба, бокс и други спортове, спортен хотел и  търговски център.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук