13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Митничари иззеха контрабандни парфюми на пункт Малко Търново

641 опаковки контрабандни парфюми с лога на 22 световноизвестни търговски марки задържаха митническите служители на митнически пункт Малко Търново, съобщиха от Митница Бургас. Недекларираните парфюми са открити при щателна митническа проверка на миниван с бургаска регистрация. Автомобилът „Форд Галакси” е влизал в страната от Турция.

На българския митнически пункт, шофьорът и неговият спътник са обявили, че не внасят стоки или валута за деклариране. Митническите служители извършват щателна проверка на автомобила. В хода на проверката, в купето и багажника на колата са открити пет пътнически сака, пълни с 641 контрабандни дамски и мъжки парфюми в опаковки от 90, 100 и 200 ml с марки Chanel, Lacoste, Armani, Hugo Boss, Paco Rabanne, Lancome, Versace и др.

Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на автомобила – 34-годишен български гражданин с адресна регистрация в гр. Бургас. За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки в изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения и за да се установи дали задържаните парфюми са фалшификати.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук