16.5 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Михаил Миков в Бургас: Апокалиптичните рисунки на финансова буря не са верни

„В Бургас имахме среща с представители на Търговско-промишлената палата. Редица въпроси, свързани с икономиката на областта бяха поставени. Обърнахме сериозно внимание на земеделието. Коментирахме идеята за преработващи предприятия, свързани със селското стопанство, защото в момента България изнася суровини.” Това каза на среща в Бургас председателят на НС на БСП, Михаил Миков.

 

По думите му, вчера правителството приело решение за финансиране с около 750 млн. лева на изплащане на проекти по ОП „Околна среда” и ОП „Регионално развитие”. „Това е едно категорично доказателство, че апокалиптичните рисунки на финансова буря, на финансов апокалипсис, не са верни. Второ – показва, че това правителство иска да финансира проекти, които бяха спрени от ЕК. Проекти, проверявани през периода 2012 година и при които са констатирани нередности с обществените поръчки, които налагат корекции. Всички данъкоплатци сега ще трябва да платят цената на тези обществени поръчки, проведени предимно в общини, управлявани от ГЕРБ. И община Бургас е една от тях”, каза още Миков.

 mikov (2)Много често се пуска митологемата „как се спират парите”. Нека цялата истина да бъде извадена. Правителството  трябва да каже кои са точно тези проекти, категоричен бе той.

mikov (4)„По финансирането ще ги познаете. Няма да коментираме милионът, който бе отпуснат на президентството – нека пътува президента, нека се вози, щом преценката на кабинета, че това е голямата обществена и държавна нужда. Възниква простия въпрос – по каква причина българския данъкоплатец ще трябва да покрие корекциите по тези проекти.

   Надявам се, че ще има широк публичен коментар по тези въпроси”, каза още Михаил Миков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук