14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Михаил Миков: Ще има назначения в районите с тежка криминогенна обстановка

  Министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви в Поморие, че реформите в МВР се правят не заради протестите на полицаите, а за да има една по силна полиция, по-добре мотивирана, по-добре осигурена материално и като заплати. Миков  допълни, че все още не може да се ангажира с точна цифра за броя на служителите, които предстои да бъдат съкратени от системата на МВР.

„Съкращенията ще стават постопенно, с преглеждане на всяко звено. Отделните ръководители сами ще трябва да преценяват с какви сили ще могат да изпълняват функциите си и сами да предлагат кадри за съкращения. Места с увеличаване на щата на полицейските служители ще има в райони, където криминогенната обстановка е тежка, какъвто е случаят с Бургас.“, каза още Миков.

Резултатите от дисциплинарната проверка по случая със смъртта на Пламен Куцаров, ще бъдат обявени във вторник, каза още вътрешният министър. Според Миков при всички случаи има извършени нарушения и ще има наложени дисциплинарни наказания. На въпрос на журналисти има ли вече полицаи, които са хвърляли пагоните си и са подали оставка във връзка с призива му, министърът каза, че все още няма, но когато се говори за чест, трябва да се постъпва достойно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук