17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Михалевски: Борисов да изтегли Цветанов от листата на ГЕРБ заради скандала с подслушванията

Водачът на листата на Коалиция за България за Бургаски регион Димчо Михалевски. коментирана днес темата, свързана с данните за нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства, извършено от МВР. От БСП бяха категорични, че бившият министър на МВР Цветан Цветанов трябва да прекрати участието си в изборите. От БСП поискаха, след разкритията на прокуратурата, ГЕРБ да изтеглят незабавно от листите си всички хора, които очевидно са нарушавали закона. На първо място това е Цветан Цветанов, който като министър на МВР в правителството на ГЕРБ носи пряка отговорност за незаконното използване на СРС-та. „Ако това не бъде направено това означава, че лично Бойко Борисов е вдъхновител на това действие”, коментира Михалевски. Според него обществената присъда над Цветанов вече е факт и за да е чиста кампанията той трябва незабавно да напусне листата. От „Коалиция за България” казаха още, че ще поискат бъдат разсекретени всички данни за това колко СРС-та  са били поискани от прокуратурата и дали е имало подслушвания в Бургас.

Водачът на листата  посочи, че подслушванията са имали две престъпни цели- да се внуши страх у хората, за да видят у властта  спасител и сигурност. Да се  натиска опозицията и да се краде бизнеса на предприемачите. „Това донесе огромните финансови потоци на ГЕРБ, с които те сега купуват избори в цялата страна”, категоричен бе инж. Михалевски. Според него подкрепата на Борисов за Цветанов след скандала е признание, че бившият премиер е издал тази политическа поръчка. По думите му обществото може да се противопостави на тази полицейщина само с гласа си на 12 май. „Предизборната програма на ГЕРБ е повече пари за полицейщина. Не за хората, а за МВР, така както наляха 100 млн.лв. за подслушване, вместо за доходи и майчинства. Класическа схема на мафията – затова народа да помисли – мафия или политически сили да го управляват”, подчерта инж. Михалевски.

От БСП предупредиха и за политически натиск от страна на ГЕРБ в Поморие. Общината не е дала отговор в законовия срок за разрешение за провеждането на концерт на „Свободна България” с участието на Мишо Шамара, тази вечер. Организаторите на концерта са били привикани на разпит в полицията, а от общината са предупредили читалището да не подава ток за провеждането на концерта.

Михалевски предупреди, че ще иска отговор и от директора на регионалната дирекция на полицията комисар Милен Димитров и ще настоява за административна и ако трябва и наказателна отговорност за това насаждане на страх.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук