13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Михалевски домакинства на над 350 жени от Бургаски регион

Повече от два часа водачът на червената листа раздава автографи и се снима със симпатизантки. Повече от 350 представителки на нежния пол от Бургас и региона уважиха покана за среща с водача на листата на Коалиция за България инж. Димчо Михалевски в ресторанта на хотел „България”. По случай Деня на Европа той подари на всяка дама по една червена роза – символ на преклонението пред женската красота и майчина доброта.

В неформална обстановка кандидат-депутатът представи програмата на Коалиция за България за предлаганите политики на национално и регионално ниво с акцент – грижа към младите семейства и подкрепа на жените в пенсионна и предпенсионна възраст.

БСП е партията, която цени високо уменията и знанията на жените. Те са намерили достойно място в листите ни, защото знаем, че съвременната жена е решителна, независима и силна. Вашата роля е огромна за всеки и всяко семейство, заяви Михалевски. Той подчерта, че в момента страната ни е заплашена от тотална бедност и затова е важно да не допуснем да поправим грешката от преди близо 4 години. Кандидат-депутатът нарече пропуск наличие на стереотипи спрямо жените в някои професии, тъй като нежният пол има огромен потенциал. „Държавата е в дълг към жените, за това от КБ ще се постараем да дадем по-голяма изява в обществено –политическия живот”, гарантира инж. Михалевски.

Той се обяви против проявите на домашно насилие над жени, детската бедност и тоталния срив в раждаемостта, като увери, че това са сектори, в които ще се работи приоритетно. Той припомни, че в последните 4 години все повече хора стават бедни, все повече майки на малки деца са безработни, увеличават се самотните майки, а много деца живеят в бедност, което е несправедливо и ще бъде променено, ако Коалиция за България спечели изборите. „Нашият акцент е човекът, хората, децата. Магистралите и инфраструктурата са задължение, което всеки ще изпълни, но ако не решим проблемите на хората нищо не сме направили”, каза още той.

КБ ще акцентира върху заетостта, откъдето ще дойдат доходите и борбата с бедността. Важно решение е и семейното подоходно облагане, увеличаването на майчинствата и индексиране според минималната работна заплата, увеличение на детските надбавки, разкриване на нови детски градини, защото за 4 години те са намалели с 1/3 и в момента са под 2300.

Гарантира възстановяване на „Швейцарското правило” и индексация на пенсиите всяка година и спиране нарастването на възрастта за пенсия, което се явява сериозна пречка за хиляди българи.

„Да защитим достойнството на цялата държава, можем да спрем грешките на гърба на най-бедните и средни българи, но само ако гласуваме и не допуснем бившите управляващи отново във властта”, призова Михалевски.

Председателката на „Куба на майките” в Бургас Милена Димова връчи на Димчо Михалевски списък с 8 основни искания за решаване на регионалните и национални проблеми на младите семейства с деца от 0 до 18 години и посочи, че само в лицето на КБ има надежда.

Поставени бяха и редица социални въпроси, свързани с лечението на редки и тежки болести, безработицата сред жените, липсата на работни места, извън сезона и др.

„Вие имате дарбата да създавате живота. Вие имате чувството за грижа към семейството, децата, затова без вас няма да се справим и очакваме вашата подкрепа на 12 май”, каза още водачът на червената листа.

От името на женски дружества Михлевски получи за подарък икона на „Св. Николай Чудотворец” с пожелание до пази, да му дава здраве, сили и попътен вятър.

Повече от два часа водачът на листата раздава автографи и се снима със симпатизанти от Бургаски регион.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук