14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Михалевски: Ще решим законодателно проблема със статута на рибарското селище

Водачът на бургаската листа на Коалиция за България Димчо Михалевски и представителя на рибарите от Ченгене скеле Димитър Янчев подписаха днес споразумение за съвместни действия по решаване на проблемите, свързани с устройството на рибарските селища и дейността на местните рибари.

Веднага след като започне работа новото Народно събрание да бъде сформирана временна парламентарна комисия, която да реши казусът с всички рибарски селища с незаконен статут по българското Черноморие, се ангажира пред рибарите Д. Михалевски.

На срещата с рибарите днес бяха обсъдени и мерките, които трябва да се предприемат за облекчаване на дейността на дребните рибари.

Премахване на задълженията, за наличие на фискални апарати, за риболовни дневници и на всички други административни тежести спрямо дребните рибари, са конкретните ангажименти, които пое Михалевски.

Друг важен ангажимент, който беше поет от водачът на листата е да се спре събарянето на рибарските къщи докато не бъде решен въпросът със статута на селището.

До края на месец май  Михалевски ще проведе в Бургас работна среща по проблемите на рибарите, на която ще присъстват юристи – експерти в законодателството, регламентиращо дейността им. На срещата ще бъдат поканени всички избрани депутати от област Бургас, както и представители на община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук