9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Мишо Цонков: Не разбирам в какво ни обвиняват, липсват доказателства /видео/

Бившият граничен полицай Михаил Цонкови и тримата му колеги отказаха днес да дават обяснения в Районен съд в Бургас  по обвинителния акт от турския наказателен съд в гр. Къркларели. Причината е , че от правните документи не става ясно в какво точно са обвинени четиримата гранични полиция и липсват приложени доказателства. Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов са разследвани в Турция  за убийството на турски бракониер през 2008 година край Резово. Куршумът е произведен от оръжието на Мишо Цонков по време на схватка с бракониерите на калкан. При последвалия процес в България Михаил Цонков  е оправдан на две инстанции и делото срещу него е прекратено.

В приложенията към обвинителния акт има съответно  и превод на турския наказателен кодекс . В този превод се съдържат  и текстове , които касаят умишлено убийство и текстовете ,които касаят убийство по непредпазливост.При тази алтернативност ние трудно бихме могли, без наличието на съответните доказателства да се ориентираме в позицията на турската прокуратура и съответно да организираме своята защита , обясни Росен Кожухаров.

Не можем да разберем аз и моите колеги в какво точно сме обвинени, поради причината, че няма никакви доказателствени материали по делото . да има някакви обвинения, обвиняваме ви в това  и онова, но на базата на какво не можем да разберем.”, каза Михаил Цонков  

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук