13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Младежите на ГЕРБ подариха на бургазлии къщичка за книги

Младежи от областната структура на МГЕРБ Бургас изработиха и поставиха къщичка за книги. Мероприятието се проведе в Борисова градина-Бургас по случай 23 април – Световен ден на книгата и авторското право.
Младите хора изработиха дървена къщичка и поставиха книги от различни жанрове. С този жест подариха глътка свежи приключения и идеи, които при разлистване на книгите всеки гражданин на града да преживява.
„Инициативата има за цел да отбележи Световният ден на книгата и авторското право и да пробуди интереса на младите хора, чрез нашия пример да четат и да изграждат мостове на взаимовръзка помежду си. Такива къщички са много популярни в европейските държави и са със свободен достъп до гражданите на града. В бургаската къщичка бяха поставени книги и списания и всеки, който седне да отдъхва на пейките в парка ще може да си вземе от тях и да чете свободно. Подаряваме къщичката за книги на жителите на град Бургас“, каза Николай Василев, областен координатор на МГЕРБ Бургас.
image-c39205d7686f5de6d7592a9663c1226d5cf93faff001ae19f40ff3a6a17dc55f-VНа събитието присъстваха Димитър Николов – кмет на Община Бургас и заместник-председател на ГЕРБ, Ивелина Василева – министър на околната среда и водите, Димитър Бойчев – областен лидер на ГЕРБ и народен представител, Диана Йорданова – народен представител, Тодор Йосифов – член на общинско ръководство на ПП ГЕРБ, общинският съветник и член на НИС на МГЕРБ – Галя Василева и общинският съветник Антон Берданков, както и много млади хора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук