14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Младежи в Бургас изработват 5- метрово платно срещу трафика на хора

Бургаската местна комисия за борба с трафика на хора планира провеждането на лятна информационна кампания 2011 сред младежите и по-широката общественост на града. Бургас и районът на Черноморието са рискови по отношение на трафика на хора, особено през летния сезон, поради което Националната комисия за борба с трафика на хора финансира провеждането на лятна кампания с широк кръг събития в града.        trafik-hora.jpg    Тя включва изяви на открито – театрални скечове, раздаване на информационни материали, включването на хората от улицата в рисуване със спрей.  Събитието, с което ще се открие кампанията и на което каним представителите на медиите в града, ще бъде на 14 юли от 17.00 часа пред Летния театър и ще включва изработването на голямо /2 на 5 м. / пано от художници, рисуващи със спрей по темата трафик на хора, което да предупреждава и привлича  вниманието на младите хора на Бургас върху риска от попадане в ситуация на трафик.

            Още от обяд на този ден ще започне изработването на паното, което до 17.00 часа ще бъде почти в готов вид. На събитието ще присъстват Йорданка Ананиева и д-р Лорис Мануелян – зам.-кметове на община Бургас, както и Антоанета Василева – Секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора.

            Доброволците на Местната комисия ще раздават информационни материали, ще разговорят с гражданите, ще представят музикални изпълнения на открито.

            Художественото пано ще остане до края на летния сезон, заедно с посланията на всички хора, ангажирани с проблема, написани или нарисувани върху по-малки платна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук