14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Младежи в Бургас събират подписи за референдум за АЕЦ „Белене“

Младежи с фланелки с надпис- „Искам дискотека, а не режим на тока” събират подписи в Бургас за провеждането на референдум за изграждането на АЕЦ ”Белене”. Подписи ще се събират на три пункта в Бургас- площад ”Тройката”, до „Часовника” и пред централата на БСП в Бургас. Това съобщи областният лидер на БСП Атанас Зафиров. Амбицията на червените е да съберат 60 000 подписа в региона. „Референдумът за атомната централа ще бъде тест на партията за предстоящите тежки парламентарни избори”, заяви Зафиров.

До края на юли трябва да бъдат събрани 500 000 подписа, до момента 100 000 души са поискали да се продължи проекта.

„Отказът от АЕЦ ”Белене” е национално предателство. С това решение рискуваме България да излезе от световната  карта на ядрената енергетика.”, заявиха от БСП Бургас.

 

Депутатът от БСП Пенко Атанасов коментира и новият Закон за ветеринарно медицинското дело. Според него държавата обрича дребното животновъдство на гибел, защото стопаните сами трябва да си плащат имунно профилактиката на животните и маркирането им. До сега това правеха ветеринарните лекари, на които държавата превеждаше пари за тази дейност. „Никой стопанин с по 4-5 животни няма да тръгне да ги ваксинира, защото хората нямат пари.”, коментира Атанасов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук