15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Младежи обсъждат пътната безопасност

На 29 август в Бургас сдружение „Отворена младеж“ ще представи своята Национална програма за изграждане на капацитет за повишаване на сигурността на пътя пред специалисти и експерти в областта на пътната безопасност, съобщиха от общината. Членовете на сдружението се включиха в курс „Управление на скоростта“ от области Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора, представляващи национални, областни и общински власти, Полиция и НПО.

Програмата, по която работят доброволците се състои от два компонента: Създаване на Център за превенция на рисковото поведение на пътя, в който са разположени най-съвременните технологии за превенция на риска. Изграждане на капацитет на местно ниво за качествено оформяне на послания в областта на пътната безопасност и предаването им до демократично избраните институции на местно, регионално и национално ниво по проект „Застъпници за пътна безопасност“, подкрепен и от НЦ „ЕМПИ“ в рамките на програма „Младежта в действие“ на Европейския съюз.

Целта на програмата е да се насърчи активността и сътрудничеството между всички заинтересовани лица на местно ниво, като създаде предпоставки да бъдат изградени центрове за превенция и извън столицата. Условието за участие е да се регистрира екип от четири човека на страницата на проект „Застъпници за пътна безопасност“ – http://rsa.open-youth.org. Последният ще подкрепя в рамките на една година участвашите екипи, като критерият е генерирана обществена подкрепа във Фейсбук.

Общо 137 различни награди ще бъдат раздадени на различни етапи в рамките на тази една година на различни екипи от цялата страна. Пълна информация е публикувана в наръчника по проекта на http://rsa.open-youth.org.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук