13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Младежката Театрална Школа на Бургас спечели фестивалите във Варна и Албена

За четвърта поредна година Младежката театрална школа на Бургас спечели най-престижните международни театрални фестивални награди в Бургас, Варна и Албена. С интересния си спектакъл от класиката на българската комедиография  „Службогонци” по Иван Вазов,  младите театрали на Бургас  завоюваха петте възможни най-добри отличия.

 

„Трудно постижимо и понякога непосилно е винаги да си най-отпред, да водиш, да определяш тенденциите… Младите актьори на Бургас за сега успяват!“ – твърди режисьорът Румен Велев

Първа награда младите артисти спечелиха на бургаския фестивал „Бургаски изгреви” от 25 до 28. 04. 2012г. Ръководителят на школата, режисьорът на спектакъла Румен Велев взе и наградата за режисура.

Във Варна, на фестивала „Приказка за теб” от 12 до 15.06. 2012г. – голямата „Специална награда” – на името на значимата наша театроведка Снежина Панова, както и приза за мъжка роля на фестивала – на Петър Парушев в ролята на  Жеко Хоров.

В Албена, на международния фестивал „Приятели на България”, Румен Велев спечели отново първо място, като режисьор и театрален педагог в конкурса за работещи в сферата на изкуството в извън училищната дейност. Фестивалът се проведе между 15 и 18. 06. 2012г.

Младежката Театрална Школа на Бургас  превърна в прекрасна традиция спечелването на всички възможни престижни театрални награди и отличия от международните театрални фестивали, на които се явява. Вече четири последователни години тя е номер едно в България. Младите артисти се радват, че допринасят за развитието на културния облик на град Бургас. Това ги задължава да търсят все по-нови и любопитни провокации за бъдещата си работа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук