11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

„Младежки глас“ вече е част от Световната организация за мир

Най-голямата световна организация, бореща се за развитието на мира и обединяваща 100-те най-мащабни младежки неправителствени организации от всички континенти избра „Младежки глас“ за свой представител в България.

След близо едногодишно проучване и мониторинг към българските организации и след консултации с ООН от Южнокорейската Централа на международния младежки комитет за мир са се спрели на сдружение „Младежки Глас“.  От Сеул в България пристигна и официалния сертификат, удостоверяващ пълноправното членство на MG в IPYG.

Съвместната дейност в България ще включва серия от семинари, срещи и кръгли маси, които ще прокламират мирът пред езика на войната и омразата сред младите. Младежи от цял свят ще гостуват в страната ни, като домакин ще бъде „Младежки глас“ чрез клоновата си мрежа в цяла България, а български младежи ще бъдат изпращани на обучения в чужбина за да бъдат участници в международни обучения. Вече тече активна работа и по подготовката на голяма кръгла маса в България с гости от цял свят, която ще бъде организирана на тема „Световния мир и ролята на младите“, с домакин „Младежки Глас“, а наши представители ще гостуват предстоящите месеци на най-големия световен форум в Южна Корея и ще представляват страната ни.

От години „Младежки Глас“ представлява страната ни и в международното обединение „We Are Together” с централа в Русия и обединяващо национални неправителствени организации от САЩ, Европа и Азия. Родното сдружение стартира през 2007 г. като регионално НПО от град Бургас и само за няколко години чрез хиляди инициативи в подкрепа на потенциала на младите в цяла България прераства в национална организация с клонове във всяко населено място в страната с над 8000 официални членове.

Днес „Младежки Глас“ е единствената българска младежка неправителствена организация с придобит статут „Национално-представителна организация“ от Министерството на младежта и спорта и се разраства и в чужбина.

От „Младежки Глас“ съобщиха и за предстоящото откриване на клонове в Област Враца и Видин, където местни младежи са сформирали екип и искат да се присъединят със стотици свои приятели към МГ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук