24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Младежкото СДС предлага реформаторите да издигнат кандидат-президент след вътрешни избори

Младежите от СДС предлагат кандидатът за президент на Реформаторския блок да бъде издигнат по американския модел – след вътрешни избори. Според тях подобен ход ще доведе до добри резултати за Блока.

„Вътрешното състезание на идеи би откроило най-достойните кандидати и би ги представило пред обществеността”, заявява председателят на МСДС Дончо Златев.

Според него и колегите му технологията не би била никак сложна. Избирателните райони могат да бъдат използвани при организиране и провеждане на вътрешните избори. В един момент кандидатите ще бъдат в 25 МИР София, а след провеждането на кампания и избори там ще се насочат към 2 МИР Бургас и т.н. По този начин в рамките на няколко месеца могат да бъдат обиколени всички райони, а кандидатът за президент ще е този, който е събрал най-голяма подкрепа.

„Убедени сме, че тази стратегия ще донесе повече позитиви, отколкото негативи за Реформаторския блок, защото ние сме коалиция, която е отвореност към хората”, допълва Златев. Във вътрешните избори могат да се включат представителите на партиите от Блока и на Гражданските съвети по места.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук