24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Младите бургаски театрали поставят нов спектакъл в петък и събота

„Идеалният меден месец“ по Джон Кук е заглавието на най-новата постановка на Младежката театрална школа при Младежки културен център с художествен ръководител Румен Велев. Премиерата на английската комедия е на 21 и 22 април /петък и събота/ от 19:30 часа в Културния дом на нефтохимика. Режисьор на най-новото заглавие в афиша на бургаската школа отново е създателят на младежката театрална студия при МКЦ Румен Велев.

Това е девета поредна постановка с участието на младите актьори за творческия сезон, създадена след успеха на „Любовта, се знае – до смъртта ще трае!“ през 2015 г., „Ние, врабчетата“ през 2014 г. и комедията „Муха в тъпан“ през 2013 г. и др.

Историята на постановката разказва една смешна история за метаморфозата, трансформацията на любовта, след звуците на сватбения марш. Къде потъва любовта?  Какво се появява на нейното място и дали това не е всъщност основният и доста дълъг отрязък от време, в който преминава нашия живот?

Разбира се, авторът на тази чудесна английска комедия иска не да ни опечалява, а да ни разсмива и постига това с удивителна лекота и изобретателност. Той надниква не само в кухните на две английски семейства, но и в техните спални… Освен ситуациите и героите на нашия съвременен любовен фарс са забавни със своите мании и неадекватно поведение. Афористичният и остроумен диалог подпомагат развитието на комедийното, а песните и танците,  са добър завършек на елегантността и стила на спектакъла.

Билетите за постановката са в продажба включително и на самите дати на премиерите на касата на НХК, а младите актьори от школата се надяват да спечелят за пореден път сърцата на публиката като поднесат един забавен и смешен коктейл, в унисон с очаквана пролет.

Младежката театрална школа на Бургас е водеща театрална школа в България. Тя е създадена през 2008 г. в Младежки културен център – Бургас. Вече девет години печели отличия и награди от най-престижните младежки международни театрални фестивали. Спектаклите, които трупата поставя са в сферата на комедийното и по-точно на музикалния фарс. Едни от най-сполучливите им пиеси са на трудните за поставяне автори като Стефан Цанев, Уди Алън, Ст.Л.Костов, Иван Вазов и Боян Папазов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук