14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Млади готвачи от Поморие с успех на кулинарна изложба във Варна

В навечерието на Никулден, във Фестивален – конгресен център, за втора поредна година се проведе „Кулинарна изложба Варна – 2012”, организирана от Община Варна и Варненска туристическа камара.

Младите готвачи от  Поморие Симона Стоянова, Венцислав Бинчев и Хатче Хюсейн впечатлиха журито, което им отреди престижното Трето място за бонбони от чернокоп със сладко от зелени домати, сотирани аспержи, върху аспик от морски дарове” в категория „Предястие”. Учениците спечелиха симпатиите на всички гости на мероприятието с младостта си и големия хъс за работа.

В кулинарното състезание участваха 11 отбора на хотелски комплекси, елитни ресторанти от региона, Кулинарна Академия HRC гр. Добрич, колежи по туризъм и професионални гимназии по туризъм от гр. Варна и гр. Поморие.

На изложбата бяха представени ястия изцяло направени от морски деликатеси. Впечатление правеха десертите, които също бяха на рибна основа.

Непосредствено след завръщането, учениците се срещнаха с кмета Иван Алексиев, за да споделят впечатленията си от съревнованието с професионалистите в кулинарията и да изразят радостта си от спечелената награда.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук