16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Младоженци потъват за вечна вярност в Слънчев бряг

Сватба под водата е най-новият хит сред младите в Слънчев бряг. Услугата струва 200 лева и осигурява кратък курс за подводно гмуркане за младоженците, пълна водолазна екипировка, придружаващи ги водолазен инструктор и асистент. Церемонията няма статут на официален брак.

www.asiatraveltips.com

Преди нея или след нея младоженците са сключили или сключват граждански брак, а подводната сватба е атракция. Церемонията се предлага от водолазeн център „Deep Blue”, ситуиран на Южния плаж. Специалисти на центъра вече два пъти са организирали предложения за брак на два метра под водата. Годеникът поставя на любимата пръстен, влюбените се целуват, прегръщат, отваря се шампанско.

„Водолаз от школата, асистира през цялото време“, каза инструкторът на водолазното училище Ивайло Еремиев, под чието пряко наблюдение се организират и провеждат церемониите. Специалисти на центъра предварително проучват възможностите и подходящите места за провеждането на подобни церемонии. Ако освен младоженците има и други смели техни гости се заплаща допълнително. Цената зависи от това дали хората са обучени да се гмуркат или трябва предварително да проведат курс. Във водолазния център има постъпила заявка за подводен рожден ден през август. Отсега се знае, че гостите ще са около 30, но едва половината се от тях са се престрашили да вдигнат наздравица с рожденника под водата. Останалата част от компанията ще подготви партито на брега. Под вода влиза и фотограф, който запечатва най-веселите моменти от партито.

Екипировката, чието тегло е в порядъка на 20 килограма включва-защитно облекло, маска, водолазен регулатор, баластна жилетка, водолазна бутилка с въздух, водолазни боти, плавници, баластен костюм, водолазен компютър, шнорхел. Ако вече сте преминали курс за водолази и решите да ползвате само екипировка, наемът е 30 лева. Водолазното училище предлага и пет дневен курс за начинаещи. Обучението е 600 лева. Курсът включва теория, задължителен изпит върху преподаваната материя и 4 гмуркания с инструктор в отрит воден басейн. Основното, което се набляга при подготовката на курсантите е правилното дишане. Еремиев препоръчва на начинаещите да избягват лоши метеорологични условия, никога да не се гмуркат сами, а това да се прави с инструктор или друг водач, чиито опит и познания за съответния район са на ниво.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук