11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Мними лекари плашат старци по телефона

89-годишен мъж от Бургас е станал поредната жертва на телефонните измамници, съобщиха от полицията. Възрастният човек получил обаждане на домашния си телефон от мнимият „Доктор Георгиев”, който го уведомил, че дъщеря му си счупила крака и се налагало извършването на скъпа и сложна операция, за която било необходимо да се заплати сумата от 8 000 лв.

Бургазлията споделил, че разполага само със сумата от 3 500 лв., за която непознатия казал че е достатъчна, като първа вноска. Парите били предадени на непознат мъж, дошъл на домашния адрес на 89 годишния пенсионер. Малко по-късно бургазлията се свързал с близките си и установил, че е измамен, след което алармирал служители от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас. Припомняме, че аналогичен бе случая и с 89-годишна жена от Поморие, която бе подлъгана от въпросния лекар.

Унифомените съобщават и за втора измама по телефона. 70-годишна жена от Созопол пък получила обаждане от „Д-р Йорданов”, който отново поискал пари за операция на близък. Созополчанката е олекнала със сумата от близо 1 500 лева. Тя ги предала на непознат, който й заявил, че е шофьор на линейка.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук