11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Многофункционалната спортна площадка в Поморие

Старото хандбално игрище в центъра на Поморие вече е напълно обновено и дава възможност за различни видове спорт- хандбал, тенис на маса, тенис на корт, баскетбол, футбол и волейбол. Първата победа за общинския отбор по хандбал на спортното съоръжение вече е факт. Отборът на Поморие посрещна тима на „Левски – 1920”, гр. Стражица за първия домакински мач от есенния полусезон 2013 г. на републиканска хандбална група.

 

Публика на първия мач на новото игрище бяха общински съветници, служители в общинската администрация, жители и гости на града. „Вече имаме база за практикуване на различни видове спорт. Хандбалът има 40-годишна история в Поморие и за нас беше важно да осигурим на играчите ни, модерно и качествено съоръжение. Ще  продължим да търсим начини за реновиране на спортната база в общината.” – каза заместник-кметът Илия Джингов.

Треньорът на общинския отбор по хандбал Щерион Василев благодари на община Поморие – „За пръв път имаме едно прекрасно съоръжение, за което благодаря на общината в лицето на кмета Иван Алексиев и на Общинския съвет, които с желание откликнаха на предложението ни и реновираха игрището, което ни даде по-добри условия за тренировки и професионални срещи.”

Реконструкцията на спортната площадка е залегнала в капиталовата програма на община Поморие за 2013 година и е част от стратегията за максимално оптимизиране капацитета на спортните терени. Проектът цели да обслужи нуждите на града от място за практикуване на различни видове спорт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук