11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Модерни безизкопни технологии навлизат и в Бургас

Демонстрация на най-новите безизкопни технологии за рехабилитация и изграждане на тръбопроводна инфраструктура бяха направени днес в района на Градската пречиствателна станция в Бургас. Събитието се организира от Индустриален Клъстер Подземна инфраструктура, съвместно с местното ВиК дружество. Гостите бяха запознати с най-съвременните технологии за изграждане на комуникации под земята, които се извършват без или с минимални изкопни дейности.

Тези нови технологии вече навлизат и у нас, но все още са малко използвани за разлика от Германия  например, където 75% от дейностите по полагане на тръби и рехабилитация на подземна инфраструктура се извършва с новите методи. В Бургаски регион част от тези технологии се използват при изграждането на водния цикъл в кварталите Ветрен и Банево.

Освен за гражданите и обществеността, модерните технологии са от изключителна полза и за самите инвеститори и изпълнители на дейности, свързани с подземната инфраструктура. Те се убеждават все повече във финансовите, екологичните и обществени предимства от тяхното приложение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук