11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Момиче крещи „Аллах Акбар“ в маршрутка

„Аллах Акбар!“, внезапно започва да крещи момиче в столична маршрутка. Пътниците замръзват на място от страх. „Това е само началото! Всички ще опознаете страданието, а моите братя ще ви въведат в правата вяра!“, продължава да вика момичето. На възрастна жена й прилошава.

Това не е сцена от екшън филм за борба с тероризма, а реална случка от центъра на София. Действието се развива посред бял ден. Часът е малко преди 9 сутринта в петък, 11 март. Мястото – маршрутка №5, чиято линия започва от Студентски град и приключва в района на Централна жп и автогара.

„В петък тръгнах за Тетевен. Хванах маршрутката от Студентски град за гарата около 08:30 сутринта. Имаше трафик, имаше и доста пътници в бусчето. По едно време се чу момичешки глас да нарежда, че всички ще измрем. Обърнах се плахо и видях съвсем нормална на външен вид млада жена да говори по телефона. Говореше за „братството“, както и че началото на голямата война тепърва предстои. След няколко минути превключи на арабски, чу се високо: „Аллах Акбар!“, а аз видях живота си на филмова лента. За части от мига просто помислих, че тя ще се взриви. Един мъж събра смелост и се обади на 112″.

Това разказва студентка от Тетевен пред „България днес“, която става очевидец и пряк участник в разигралите се петъчни събития. След като един от пътниците звъни на 112, жената, която викала: „Аллах акбар!“, решава да слезе в района на Паметника „Левски“, малко преди светофара на бул. „Дондуков“.

Шофьорът старателно изчаква девойката да слезе, след което продължава по пътя си. След няколко минути в района на Сточна гара и бул. „Сливница“ полицейски патрулки със сирени спират маршрутката заради подадения сигнал. Полицаите взимат описанието на момичето от пътниците и се връщат малко по-нагоре по посока „Дондуков“, за да намерят дамата, заплашвала с взривяване.

„Полицаите реагираха повече от светкавично. Мен ме разпита жена в униформа, която беше много мила и се опитваше да ни успокои въпреки страха, който вече беше посят в пътуващите“, казва една от пътничките в злополучната маршрутка.

„Да, има такъв случай“, призна Светла Костова, говорител на СДВР. Тя уточни, че полицаите са действали моментално, а само няколко минути по-късно въпросната девойка, която изкара акъла на десетки граждани, е била заловена.

„Младата жена е употребила алкохол“, посочи още Костова. Засега не е ясно дали момичето е отправяло заплахи заради нетрезвото си състояние, или наистина е член на терористични клетки у нас.

window.___gcfg = {lang: ‘bg’};

(function() {
var po = document.createElement(‘script’); po.type = ‘text/javascript’; po.async = true;
po.src = ‘https://apis.google.com/js/platform.js’;
var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);
})();

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2016-03-15/momiche-kreshti-allah-akbar-v-marshrutka-5

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук