9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Момченце на 11 г. се удави в Бургас

11-годишно дете загина на централния бургаски плаж следобед на 17 юни, съобщава 24 часа.  Сабин С.  заедно със свое приятелче от кв. „Победа”отишли  на морето в късния следобед,  предполага се, че двете деца са си играли във водата.

 

картини-Тапети-за-десктоп-Море-безплатно-фото-hh_Ni767587Все още не сме наясно какво се е случило, не е бил подаден сигнал,  че има човек в беда, сега правим проверка, каза Николай Иванов от Асоциацията по водното спасяване.

От МВР Бургас уточняват, че на 17 юли  около 16.05 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за удавено момченце на централния плаж, в района до бар «Нептун», спасителет пост № 6 .Установено е, че детето е от бургаския квартал «Победа», което заедно със свое приятелче отишло на плаж.

Единият от спасителите забелязал детето, което се давело, извадил го на пясъка и се опитал да го реанимира, тъй като момченцето имало лек пулс. На мястото на инцидента дошъл и екип на Центъра за спешна медицинска помощ, който отвел детето за реанимиране в МБАЛ – Бургас, където по-късно починало.

Днес сутринта е извършено разпознаване от близките на момченцето. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

Спасителите предупреждават, че сезонът навлиза в най-опасната си фаза и в дните от 20 юли до  първите дни на август морето е най-опасно. Според познавачи на крайбрежието именно около Централния плаж на Бургас  се образуват подводни ями.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук