13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Монев обжалва наложена му мярка, не му се получи

Окръжен съд – Бургас потвърди взетата спрямо Христо Монев мярка за неотклонение задържане под стража. Той е разследван по обвинение в сводничество. Монев обжалва пред въззивния съд този съдебен акт с молба мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека – домашен арест. През миналата седмица той настоя съдът да уважи молбата му за домашен арест в дома на майка му в старозагорското село Еленино. 

 

Днес защитникът му не оспори становището на първата инстанция за наличие на обосновано предположение, той да е извършил деянията. Според пълномощника му не са представени доказателства за наличие на реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Монев имал постоянен адрес, където живее негов родител, и притежавал имот в селище до Бургас. Досъдебното производство срещу него се водело от две години, деянията били за минал период и Монев се явявал при призоваване пред органите на реда.

Обвиняемият допълни, че желае да се грижи за семейството си и няма намерение да се укрива от властта. Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас коментира въззивната жалба като неоснователна. Той обърна внимание, че Монев е обвиняем за тежко умишлено престъпление, а събраните в досъдебното производство доказателства обосновали предположението за неговото авторство. Прокурорът намира за правилна преценката на първата инстанция, че съществува опасност той да се укрие или да извърши друго деяние при по-лека мярка за неотклонение.

Окръжен съд – Бургас след като обсъди доказателствата по делото и изразените от страните становища, прецени, че няма основания за изменение на мярката за неотклонение. Определението на въззивната инстанция е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук