11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Монев поиска „домашен арест“ в къщата на майка си

Мярка „домашен арест” поиска обвиненият в сводничество Христо Монев. Пред съда днес, той настоя да търпи мярката в къщата на майка си в старозагорското  село Еленино, където да се грижи за 19-годишната си съпруга и малкия им син. Монев е безработен. Официалният му адрес е в Дебелт, където до скоро отглеждал 10 000 корена чушки.

съд

Защитникът на Монев днес не се яви за вземането на мярката за неотклонение. Обвиняемият подписал договор с него вчера. По време на заседанието се разбра, че адвокатът всъщност се прибрал в Стара Загора. Така Монев бе представляван от служебен защитник.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, тъй като съществувала реална опасност да се укрие. Имало и достатъчно събрани доказателства в подкрепа на искането. Оттам изтъкнаха, че това не е първо криминално деяние на Христо Монев.

Защитата от своя страна сметна, че не са налице обстоятелства, които да налагат вземането на най-тежката мярка за неотклонение. Служебният защитник подчерта, че всички момичета, „работили за него” са го правили без натиск и по собствено желание.

Един е защитеният  свидетел по делото към момента, стана ясно още в съда. Подробности около снетите от него показания, не бяха разкрити. От прокуратурата съобщиха още, че 42-годишният Христо Монев е обитавал няколко наети апартамента през последната година. Всички опити на държавното обвинение да се свърже с него на официалния му адрес в Дебелт , били неуспешни.

Той и съпругата му – 19-годишната Катя Монева бяха задържани за сводничество преди дни. Г-жа Монева е пусната под парична гаранция от 2 000 лева. Двамата „рекламирали” момичетата чрез обяви в печатни издания. Между 100 и 200 лева печелели девойките за час орална любов и стандартен секс.

Каква ще бъде мярката за неотклонение на Христо Монев ще стане ясно в 16.30 часа днес.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук