13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Монтират система за пожарно известяване в градини и училища

Система за пожарно известяване трябва да бъде монтирана задължително в детски градини, училища, университети, читалища. Това предвиждат промените в нормативната уредба, регламентиращи правилата и нормите на пожарна безопасност при екстлоатация на обектите, като се разширява обхвата на обществените сгради, които трябва да бъдат осигурени с пожароизвестителни системи (ПИС).

Съгласно премените такави състеми трябва да бъдат монтирани задължително в детски градини и ясли с площ над 400 кв.м., учебни заведения, където в пиковите часове има повече от 300 души, в библиотеки и читалища с площ над 100 кв.м.

Промените касаят и хотели, заведения, места, където се събират повече от седем души.

Фирмите, които могат да монтират такива системи трябва да притежават нужния лиценз. След монтажа системата се инспектира от представители на пожарната, които подписват нужните документи.

В Бургас, фирмата, която притежава такъв лиценз е „3С СОТ“ ООД. Фирмата проектира и съгласува проекта със съответната служба по Противопожарна безопасност и защита на населението, прави доставка и инсталира оборудването съгласно проекта, пуска системата в експлоатация. При сключване на договора се осигурява и гаранционен сервиз на системата, която се поддържа и обслужва съгласно наредбата.

Учебните заведения и местата, на които трябва да бъде монтирана система за пожарно известяване трябва да го направят до септември 2013 година, както са нормативните изисквания.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук