18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

МОН си направи страница във Facebook

Министерството на образованието и науката си направи страница в социалната мрежа Фейсбук. Това стана ясно на пресконференция днес в МОН с участието на министър Тодор Танев и заместник-министър г-жа Ваня Кастрева. Основната цел на начинанието е дейността на всички звена на министерството да бъде публична и да се отразява коректно и обективно, а информацията да бъде достъпна за всички граждани.

Страницата във Фейсбук ще представя събития, различни инициативи и иновации; ще дава възможност за обмен на информация; ще показва добри практики, свързани с образованието. Ще бъде отразявана медийната дейност чрез публикуването на интервюта, статии, репортажи и др. По този начин информацията ще стане достъпна за всички региони в страната, което ще доведе до създаването на нови мрежи, улесняващи комуникацията на хората,  които работят в образователната сфера.

Новата инициатива ще даде възможност на потребителите не само да се информират, но и да изразяват своята гледна точка, да дават предложения, да споделят идеи. Фейсбук страницата на МОН е безплатна, за нея няма да бъде отделен финансов ресурс. Поддържането й ще се осъществява от министерството и от студенти от различни университети, които имат отличен успех.

Линк към страницата: ТУК

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук