15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Морска гара – готова до октомври, започват втори терминал догодина

Строителството на Морска гара – Бургас ще приключи в срок. Това обяви днес областният управител Павел Маринов. По думите му, екипте, които работят на обекта, трябва да го напуснат на 1 октомври. Дни по-късно се очаква и първият пасажерски кораб с 2 000 турси на борда.

 

Маринов увери, че до тогава пътническят терминал ще бъде напълно готов. Необходимата техника, с която гранична полиция ще обработва документите на пътниците също трябва да бъде доставена и монтирана.

Очаква се строителството на втория терминал да започне през следващата година. Именно в него ще бъде разположена администрацията на Морската гара. Първа магазия както и цялостното пространство около сградите също предстои да бъдат обновени.

 

 

Областният управител обяви, че предстои  укрепване и саниране на вълнолома както и работа по шестте входа и изхода към гарата.  До края на тази година в Бургас се очакват още 4 круизни кораба. Според Маринов, вече е сформиран щаб за бързо реагиране, които ще координира работата по строителството и посрещането на пасажерите.

По-малко от 10 секунди пък щяло да отнема приемането на документите и издаването на билетите в осемте гишета на Морска гара – Бургас.

До няколко месеца на пристанището трябва да започне и изграждането на Трафик – кула. Строителните работи по нея ще отнемат 12 месеца.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук