13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Морска гара става част от дестинацията „Гръцки острови“

Морска гара Бургас става част от дестинацията „Гръцки острови”. За целта се водят преговори със Celestyal Cruises Ltd., които да включат посещения в Бургас, каза Диян Димов – изпълнителен директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД.

За настоящия круизен сезон са планирани осем посещения на круизни кораба в Бургас, като към момента са потвърдени три. Корабите са на круизните оператори Costa Crociere и MSC Cruises. Маршрутите включват посещения на различни туристически дестинации в Средиземно и Черно море, допълни Димов, цитиран от burgasnews.bg

„Нито една точка в Черно море не може сама по себе си да бъде дестинация и сме зависими от това, което се случва в останалите черноморски пристанища. Затова се опитваме да привлечем круизни компании, които организират пътувания в Средиземно море да извършват посещения и в България. Друга съпътстваща причина за отлива са високите такси за преминаване през Босфора, което свива печалбата на компаниите извършващи пасажерски пътувания“.

По време на международното круизно изложение „Seatrade Cruise Globul 2016”, което се проведе през март във Форт Лодърдейл, САЩ, представители на компанията MSC Cruises съобщиха, че планират директен 40-часов морски преход от порт Пирея до Морска гара Бургас, добави Димов.

Повечето круизни компании променят маркетинговите си стратегии заради сложната обстановка в регион Мраморно и Черно море. Голяма част от предварително обявените за тази година посещения в турските пристанища /над 400 посещения на мултинационални круизни компании/ са отменени след атентатите.

Все още в процес на обсъждане са дестинациите за 2017 и 2018 г., което дава шанс на пристанище Бургас да бъде актуален и надежден партньор в световния морски круизен бранд. Показателно за това, е че Пристанище Бургас беше номинирано и избрано за провеждането на Генералната асамблея на най-голямата европейска асоциация на круизните портове MedCruise в периода 22-24.09.2020 г. „Очакванията ни са настоящият круизен сезон да не е по-лош в сравнение с 2015 г. Реално на Морска гара Бургас са създадени условия ежедневно да приемаме и обслужваме круизни кораби“, добави по темата изпълнителният директор  Диян Димов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук