15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Морския клуб в Царево получи 6 нови лодки по европроект

Шест чисто нови лодки от клас „Optimist“ получи по проект Морски спортен клуб „Сереко” в Царево. Лодките са от най-добрата фирма в своя клас – датската Winner. На получаването на лодките на пристанище Царево присъстваха децата от морския клуб, кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев, председателя на клуба Иван Костадинов и др.

лодкиПроект „Обновяване на център за предоставяне на услуги за спорт и обучение на деца и младежи от община Царево чрез закупуване на лодки за подготовка по морско и ветроходно дело“, е спечелен от Морски спортен клуб „Сереко“ – Царево и е по Мярка 3.1 „Инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма“ от Стратегията за развитие на МИРГ „Приморско – Созопол – Царево“. Той е на стойност 64 016 лв. и се финансира на 100%.

лодкиДо края на месец юли спортният клуб ще получи и две нови лодки в клас „Laser“, с които да се повиши качеството, безопасността и сигурността при подготовка по морско и ветроходно дело на деца и юноши от Община Царево и ще позволи на клуба да приеме повече желаещи да практикуват традиционното морско занимание. След приключване на проекта ветроходният клуб в града ще разполага с общо осем нови плавателни съда.

лодки„Искам да благодаря на кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев за подкрепата и на всички останали, които спомогнаха този проект да стане реалност. Благодарение на съвместните усилия тези прекрасни нови придобивки вече са на разположение на децата на Царево.”, заяви председателя на морския клуб Иван Костадинов.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук