10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Морски вълци канят Рашидов на гости

Неочаквана подкрепа в спора с тенора от хор „Йоан Кукузел“ получи министърът на културата Вежди Рашидов. Той показа SMS, одобряващ работата му за популяризиране на българската култура и изкуство, изпратен от рибарите от Ченгене скеле.

Снимка: БНР
В него пишеше:„Браво на това, което правиш за България“.  Скандалът около изложбата в Лувъра и съпътстващата програма вече седмица не стихва с нови словестни престрелки. В последната серия Вежди Рашидов коментира недоволството на хориста от ниското заплащане с думите, че ще му даде 100 лева, за да се успокои. На свой ред Георги Петров заяви, че е омерзен от това, че министърът се радва на SMS-а на рибарите и попита  защо не е министър на рибарите, а на културата.
SMS-ът е изпратен преди скандала. Това каза за радио Бургас председателят на рибарското сдружение „Морски сговор“ Димитър Янчев. „Стояхме си в клуба, слушахме телевизия и много се зарадвахме за откриването на тази изложба. Говорихме, че България за първи път получава възможност да покаже истинската си култура. Обикновените хора се чувстваме горди от това“, заяви Янчев.
Той уточни, че не познават лично Вежди Рашидов, а бивш бургаски депутат им е съдействал за контакта с него. Коментира и изказването на хориста Георги Петров Рашидов да стане министър на рибарите така: „Ами чудесно! Нека дойде и да ни стане министър. Хористът не го разбирам напълно-обиден е от това, че не е получил достетъчен хорорар. Малко ни е непонятно това поведение. Може би се и прав човекът, не се наемам да го съдя. Ни е просто се радваме на това, което се случи в Париж. Това е страхотно постижение.“
Рибарите от Ченгене скеле ще поканят министъра на културата да посети селището./ Петя Янакиева БНР, Радио Бургас
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук