15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Мосинов: Валят анонимки към спонсори, уличаващи „Нефтохимик“ в черно тото

Общинският съветник Евгений Мосинов съобщи днес, че се разпространяват злонамерени сигнали, уличаващи футболния отбол ” Нефтохимик” в черно тото. Според него това се прави, за да не гласуват един милион и половина общинска субсидия за клуба от местния парламент.

Разпращани са имейли до търговски фирми, че Нефтохимик не трябва да бъде финансиран под никаква форма и че това ще урони престижа на дружествата”, съобщи Мосинов. Той предложи до края на тази година общинският съвет да гласува 150 000 за отбора, а през януари да се гласува и останалата сума, която е нужна за бюджета на отбора за 2017 г.

Бургаският „Нефтохимик” ще фалира, ако общинският съвет не гласува субсидия от един милион и половина, която е необходима за бюджета на отбора за 2017 г. Това съобщи на брифинг в Бургас изпълнителният директор на клуба Павел Бошнаков. Община Бургас притежава 51% от акциите на отбора.

Общинският съвет иска да унищожи „Нефтохимик”, заяви Павел Бошнаков и постави ултиматум, че ще се оттегли, ако местният парламент не гласува субсидия от един милион и половина.” Чувам, че общината няма средства . Нито извивам ръце, но и моите не мога да ги извия повече…ако не искат да има футбол казват няма….и аз ще реша дали да се откажа.”

От началото на първенството приходите на отбора са малко над един милион лева. Общината в Бургас е подпомогнала Нефтохимик само с 82 000 лв., въпреки че притежава 51% от акциите. Приходите от спонсори са около 600 хил.лв. Само за наем на стадиони са платени 110 000 лв. По думите на Бошнаков , ако има пари отборът е с шанс да бъде в първата шестица във висшата лига. „Селекция как да правим, като няма пари, това означава да излъжа хора, да ги назнача на работа и да не им дам заплати”, каза Бошнаков

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук