24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Мосинов поиска референдум за новата транспортна схема

С референдум да се реши да бъде ли въведена новата транспортна схема в Бургас, предлага общинският съветник от БСП Евгений Мосинов. За да се инициира местно допитване е необходимо 1/3 от общинските съветници или 12 души да подкрепят идеята.

„Мненията относно новата транспортна схема са противоречиви и затова трябва да се попитат бургазлии дали промените да бъдат въведени“, каза Евгений Мосинов.

„Видимо, транспортната схема е въпрос от местно значение, което касае управлението на града ни. Предлагам да свикаме местен референдум, в който бургазлии да кажат „за“ или „против“ са новата транспортна схема. С всичките й елементи – бус – лентата, разположението на спирките, на светофарите, премахване на съществуващи спирки, трасета и линии, всички елементи. Нека тогава, със общественото становище и мнение, да кажем „Да, това е начинът“. Ако не – да не унищожаваме нещо, което вече функционира“, каза Мосинов, цитиран от Българското национално радио.

Шофьори и браншови организации вече се обявиха срещу новата организация на движение в града, добави Евгений Мосинов. Промените не трябва да бъдат въведени, ако хората не са съгласни, подчерта той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук