13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Московският технически университет стъпва с филиал в Бургас

Технически университет – Москва ще разкрие сво представителство в Бургас. Това стана ясно след среща между кмета Димитър Николов и ректора на руското висше училище Артем Аджемов.  

Eдната идея е обучението на студентите да става онлайн, като местният филиал има само административни функции. Другото предложение предвижда възможността представителството да бъде с по-широк статут, като бъде създадена учебна база и малък техно парк.

Там съвместно с големи IT компании ще се разработват иновативни технически системи и устройства, които ще се продават на местния и международен пазар. По този начин местният филиал ще може да си осигури и самостоятелно финансиране, по примера на Московския технически университет.

Кметът Николов се ангажира да съдейства логистично за реализирането на този амбициозен проект. В края на срещата беше подписан Протокол за намерения за сътрудничество в областта на образованието и в други направления от сферата на дейността на Россвязи, който е първа крачка за реализирането на проекта с Московския технически университет.

Руската делегация посети по време на визитата си Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и ГЧЕ „Васил Левски“. Там също бяха коментирани конткретни предложения за сътрудничество.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук