13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

„Моста“ ще ни изненада с нови атракциони

Допълнителни атракциони, които не са включени в проекта за реконструкция на Мостика, ще бъдат монтирани на бургаския символ и в пространството пред него. Това каза за zonaburgas, заместник-кметът по „Европейски политики и околна среда” в общината, Атанаска Николова. По думите й, екипите, които работят на обекта трябва да приключат до 30 септември. Тогава изтичал и срокът за изпълнение, заложен в проекта за обновяване на Моста и о. Света Анастасия.  

Снимка: Атанас Дубаров /архив/

Освен допълнителните атракциони, които ще видим на самото откриване, Мостикът ще изненада и с нов градски символ, сподели Николова в аванс. По данни на главният архитект на общината, Веселина Илиева, предмостовото пространство също е на финален етап.

„Основните дейности се приключили. И на „Моста“ и на острова в момента текат довършителни работи. Обектите трябваше да бъдат открити по-рано, но климатичните условия не ни го позволиха. Първият, да го наречем промоционален тур, ще бъдат организиран в началото на следващия месец за представители на медии и туроператори. Целта ни е още в края на този сезон да рекламираме, вече готовият туристически продукт за следващото лято”, обясни Атанаска Николова.

 

Приключва и работата на остров Света Анастасия. Напълно завършено е цялостното благоустрояване. Реставрирани са манастирските сгради, църквата и ресторанта. Саниран е и пристана, който трябва да посреща туристите.  Изградена е и достъпна среда за хора с увреждания. Завършва се и новата лекарна.

„Изградено е и пречиствателно съоръжение, така че да се запази качеството на средата. Малката и голямата манастирски сгради ще бъдат достъпни за настаняване на малък брой хора за кратък престой. Другата нова придобивка е малка сцена, която да дава възможност да се организират културни събития”, каза още Николова.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук