15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Яко го закъса „Мостовик“, Океанариум може и да няма

Руското НПО  „Мостовик ”, което се ангажира със строителството на Океанариум  в Бургас, е изпаднало в доста сложна финансова ситуация. Представители на Сдружението са внесли искане за откриване на процедура по обявяване в несъстоятелност пред Арбитражния съд на Омск.

Парк Океанариум

Грандиозните проекти, които бяха изпълнени от компанията в Олимпийското градче на Сочи, довели до милиарди загуби за „Мостовик ”. Парите от частни клиенти още се чакат, пишат от Сдружението на официалната си Интернет страница.

През последните месеци компанията е провела множество срещи с банките, чийто длъжник остава и към момента. От „Мостовик ” успокояват, че е постигнат напредък и е приет план за разсрочено плащане на милиардите рубли, които дължи.

Общо пет банки си търсят парите от НПО -то. Част от тях са запорирали сметките му. Стигнало се е до конфискация на недвижимо имущество. Въпреки това оттам апелират, бъдещите клиенти да не изпадат в паника.

Засега от община Бургас са спокойни за развоя на ситуацията. Официално питане към ръководството на руската компания не е отправено, обясни за zonaburgas, Весела Йоданова  – директор на Дирекция „Маркетин  и връзки с обществеността”.

По думите й, „Мостовик ” продължава да изпълнява всички клаузи по договора за строителство на Океанариума. Изгражда се довеждаща инфраструктура, терените се подготвят.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук