17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Мощен смерч изплашил туристи в Равда пред хотел Sol Nessebar /обновена/

Кметът на Равда Андон Бакалов потвърди, че на плажа в курортното градче наистина е имало смерч, но той не е бил на плажа на Академика, а пред хотел  Sol Nessebar. По-рано  агенция „Стандарт“  съобщи, че стихията е помляла чадърите и шезлонгите по брега на морето. „Беше абсолютно неочаквано. Настана истинска паника, хората крещяха от уплаха“, разказал пред медията един от потърпевшите. Няма пострадали хора, повечето са се разминали с драскотини и уплаха.

*снимка: Стандарт Нюз

Смерчът се е образувал над морето, засмуквал е вода и бързо се придвижил към брега. За секунди е завъртял чадърите на плажа. Някои са се вдигнали на височината на дърветата и са се строполили на земята, сочели разкази на очевидци. На ресторант „Капри“, който се намира на самия плаж обаче няма поражения.

Секунди след като е връхлетял брега смерчът се е оттеглил обратно в морето. Кметът на Равда Андон Бакалов първоначално  не потвърди информацията за „Zonaburgas“ и заяви, че не са постъпвали сигнали за подобно бедствие. Концесионерът на плажната ивица в Равда също отрече категорично информацията. По-късно обаче Бакалов сигнализира, че наистина е имало смерч.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук