16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Мощен трус в Еквадор, има загинали /видео/

Силно земетресение с магнитуд 7,8 уби десетки души в Еквадор, предаде Би Би Си. Извънредно положение е обявено в шест провинции, а Националната гвардия е мобилизирана. По последни данни броят на загиналите при земетресението в Еквадор е 77 души, а този на ранените – 588 души, предаде NBC news.

Трусът е разлюлял сгради на около 100 мили от епицентъра и е предизвикал рухването на надлез. Вицепрезидентът на Еквадор Хорхе Глас заяви, че над 10 хиляди войници и 3500 полицаи са изпратени в засегнатите зони. Трусът, с епицентър край крайбрежния град Муисне, е разрушил надлез в град Гуаякил – на около 300 км отдалеченост. Трусът е разклатил и сгради в столицата Кито, което накарало местни жители да напуснат домовете си, предаде Фокус.

 Вицепрезидентът поясни на пресконференция, че броят на жертвите все още не е потвърден официално. По думите му, армията, полицията и спасителната служба са „в състояние на максимална тревога, да защитят живота на гражданите“. Междувременно Центърът за предупреждение при цунами в Тихия океан съобщи за опасност от „вълни цунами между 0,3 и 1 метър за някои крайбрежни райони на Еквадор“. Съседно Перу издаде предупреждение за опасност от цунами по северното си крайбрежие.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук